100% woningen Woerden Centraal verkocht

18 juni 2014

Op 24 juni a.s. slaat Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, de eerste paal van het nieuwbouwproject Woerden Centraal. In slechts enkele maanden tijd zijn alle beschikbare eengezinswoningen verkocht en start Bolton Bouw nu met de bouw van deze woningen die door de nieuwe bewoners zelf zijn ontworpen.

Arjan Ton, directeur van Hollands Midden: “Met het concept ‘Bolton a la Carte’ spelen we in op een grote behoefte van kopers van nieuwe woningen. Men wil geen 13 in een dozijn woning meer, maar een huis dat zoveel mogelijk aansluit bij hun eigen specifieke behoefte én budget. En dat kan: in Woerden Centraal is geen huis hetzelfde en voor elke nieuwe bewoner worden zijn of haar voorkeuren gerealiseerd.”

42 woningen ontworpen door bewoners
Nadat Verhagen in februari al op bezoek is geweest om kennis te maken met dit unieke bouwconcept van Bolton, komt hij graag nogmaals om de start van de bouw te markeren met het slaan van de eerste paal. Woerden Centraal bestaat uit 42 nieuwbouwwoningen die in vier workshops door de nieuwe bewoners zelf zijn ontworpen. Breedte, diepte, aantal woonlagen, type kap, indeling, gevelstenen, ramen, deuren, alles kon naar wens worden bepaald. Zo ontstaat niet alleen een heel gevarieerde nieuwe buurt tegen het centrum van Woerden, maar ook een buurt met grote betrokkenheid van de bewoners.

In het najaar van 2014 zal er ook gestart worden met de realisatie van de appartementen. In het eerste appartementengebouw zijn nog enkele appartementen, waaronder het penthouse te koop. Zie de website van Woerden Centraal voor meer informatie hierover.

1269_woerden_centraal_a1_02 1269_woerden_centraal_c1_02