Woerden Centraal blok 5

Vlakbij station Woerden op het voormalig Campinaterrein zijn we gestart met de bouw van 21 appartementen Woerden Centraal. Het hele project is ontwikkeld door Hollands Midden en bestaat uit 42 woningen (blok 1 en 2),  21 appartementen (blok 5) en 29 woningen (blok 3).

Juni 2013 gingen geïnteresseerden tijdens workshops aan de slag om hun voorkeur in architectuurstijlen aan te geven. Het uiteindelijk ontwerp van het complex is dus in deze workshops, in samenspraak met de architect en gemeente, bepaald. Tijdens de workshops die volgden, stelden geïnteresseerden ook volledig hun eigen appartement samen. Na deze vrijblijvende workshops kregen geïnteresseerden de kans hun zelf ontworpen appartement te kopen. De enorme keuzevrijheid geeft een divers beeld binnen het gebouw. Geen enkel appartement is hetzelfde. Breedte, diepte, aantal kamers per appartement, type ramen, grootte balkon, maar ook het type gevelsteen is door de bewoners bepaald.

Tijdens het slaan van de eerste paal waren 19 van de 21 appartementen verkocht. Zie de website van Woerden Centraal voor de huidige stand van zaken.